At der er magi
i mødet mellem unge og ældre kommer ikke bag på os

…men vi er overrasket over, hvor gavnlige de to grupper egentlig er for hinanden.

Der findes tal og statistikker for begge målgrupper, men sjældent i forhold til samspillet mellem dem.

Vi glæder os til at kunne fremlægge konkrete analyser, der underbygger det gode match mellem unge og seniorer inden længe. I mellemtiden støtter vi os op ad rapporter og statistikker, der tager udgangspunkt i hver af de to grupper.

I vores arbejde læner vi os blandt andet op ad VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Vive har nogle af landets førende eksperter og det stærkeste miljø for anvendt forskning og analyse på velfærdsområdet. De står på en stærk faglighed, er anerkendt både nationalt og internationalt, og går aldrig på kompromis med Deres kerneværdier: uvildighed, kvalitet og anvendelighed.

VIVEs viden om velfærd dækker over områderne; sundhed, børn, uddannelse, ældre, beskæftigelse, socialområdet, styring, ledelse og effektmåling.

Kilde: vive.dk

 

Dugfriske Rapporter

Man skal ikke grave dybt

Mange undersøgelser viser at flere og flere unge og ældre mennesker har ‘ondt i livet’ eller føler sig ensomme.

Det nyudgivne forskningsprojekt “Mistrivsel i lyset af tempo, præstation og psykologisering – om ny udsathed i ungdomslivet” af Center for Ungdomsforskning (2022), viser, at omtrent hveranden ung i Danmark er ramt af mistrivsel.

Kilde: Center for Ungdomsforskning, 2022. Se mere her.

 

Mistrivsel er et problem for mange unge mennesker

 
 

44% unge mellem 16 og 25 år oplever en grad af mistrivsel. Forskning peger på tre overordnede årsager til at Mistrivslen blandt unge mennesker er STIGENDE.

For det første skal alting skal gå hurtigere og hurtigere. Man skal hurtigere igennem uddannelsessystemet, hvilket kan give en følelse af, at man skal vide, hvad man vil med livet meget tidligt, ellers bliver man ikke lykkelig.

For det andet skal der præsteres mere og mere. Uddannelsesreformer, nationale test og bedømmelse medvirker til, at unge konstant skal træffe valg om fremtiden og kæmpe for at følge med de faglige krav.

For det tredje er der et øget blik på, om man har sig selv med i alt, hvad man gør. Man opsøger derfor psykologiske forklaringer på, hvorfor noget er, som det er. Det kan hjælpe til at forstå og håndtere virvaret af sine tanker og følelser, men det kan også resultere i selvmonitorerende, selvkritisk og selvdisciplinering, som kan øge mistrivslen.

Kilde: Forskningsprojektet "Mistrivsel i lyset af tempo, præstation og psykologisering - om ny udsathed i ungdomslivet", Center for Ungdomsforskning, 2022.

Dystre tal der kræver hurtig handling 🥷🏻

44%

unge danskere mistrives

8%

af Danmarks befolkning oplever
ensomhed i deres hverdag

+60

Ugers ventetid i Psykiatrien

 

Ældre mennesker har sjældent nok i sig selv. Derfor matcher vi dem med unge mennesker!

Danske ældres helbred er generelt rigtig godt.

I Ældredatabasens resultater fra 2017, der omhandler helbred og livsstil blandt de 52–97-årige danskere viser det sig, at…

61 % trives godt i deres dagligdag og at 68 % vurderer, at de har et godt helbred. Desuden at 51 % dyrker motion mindst en gang om ugen (kvinder er en smule mere aktive end mænd).

61%

af de ældre trives godt i deres dagligdag

68%

ældre MENNESKER vurderer at de har et godt helbred

+51%

dyrker motion mindst én gang om ugen. kvinder er en smule mere aktive end mænd